CELOSTNÍ HOLISTICKÁ PÉČE O TĚHOTNÉ V BABYFITU

08.03.2019 22:03

Milé nastávající maminky,

Věnuji se péči o těhotnou ženu už od raných začátků, kdy se zabýváme řešením všech obtíží, které mohou nastat. Ve spolupráci s ženou zvyšujeme fyzickou zdatnost a celkové uvolnění ženského těla, psychickou pohodu a správné naladění. Učím ženy, jak správně dýchat a dostat se "do těla”, jak se dotýkat svého ještě nenarozeného dítěte, jak správnými denními návyky podpořit dobré uložení miminka v děloze. Dodávám jistotu a sebedůvěru partnerům, kteří se stávají nejen strážci těhotné ženy, ale také otci a mají v těhotenství i u porodu stejně důležitou roli. Doprovázím ženy k porodu, podporuji jejich přirozenou sílu a dovednost porodit vlastní dítě podle jejich představ, stejně jako jejich um a přirozený talent se o své dítě postarat. Jsem rádkyní v prvních okamžicích nejistoty nejen během šestinedělí, ale kdykoli potom.
V řadách odborné společnosti si zatím kontinuální péče o zdravou ženu během těhotenství, porodu a šestinedělí nevydobyla své pevné místo. Častým argumentem je, že porodit přece zvládne každý.....a ano, je to téměř pravda. Nicméně porodit a nebo si odnést z porodu pozitivní porodní zkušenost to už samozřejmost není. Smyslem podpory je tedy v ženě probudit sílu a víru v to, že to zvládne.
Nic z toho by však nešlo bez obrovské podpory mojí rodiny, především manžela a syna, protože tato práce dokáže být velmi náročná po všech stránkách stejně tak jako čas strávený na školeních a seminářích.
Zakládám si individuální přístupu, ženu vnímám jako celek a pracuji s celou její osobností.

Během našich setkání v BabyFitu (i kdekoliv jinde) budeme probírat všechna možná témata, která přímo či nepřímo souvisí s vaším výjimečným stavem. Od správné životosprávy až po samotný porod a období po něm. Pomohu vám ve správné přípravě po fyzické i psychické stránce, abychom dosáhly maximálního uvolnění všech soustav v těle, které mohou mít zásadní vliv na uložení vašeho miminka v děloze a na samotný průběh porodu. Probereme očekávání, přání i případné strachy.  Dozvíte se o všech možnostech vedení porodu, využití relaxačních technik, uvolňovacích masážích a aromaterapii. Pracuji s jedinečnou metodou spinning babies, využívám základy osteodynamiky, homeopatie a dalších technik.
Získáním nezbytných informací si budete moci formovat vlastní názor na porod a informovaně se rozhodnout o péči, která vám bude v těhotenství a u porodu poskytnuta.

Cílem individuálních konzultací  (a nejen jich) je podpořit ženinu přirozenou schopnost a sílu porodit vlastní dítě, dodat pocit bezpečí a jistoty v nových životních rolích.

 V BabyFitu vám budu nápomocna v těchto oblastech:

  • Předporodních kurzech a cvičení pro těhotné 
  • Poradenství s porodní asitentkou
  • Doprovod a podpora u porodu Ostrava/Krnov
  • Poporodní návštěva v šestinedělí
  • Péče po ambulantním porodu
  • Laktační poradenství           

Další informace a aktuality o mých aktivitách naleznete zde:  www.porodni-asistentka.eu/index.php            

 

 

Zpět